De Lantaarn > Activiteiten > Alles is trilling. Van Akasha tot materie

Alles is trilling
Van Akasha tot materie

Aan de lezing wordt nog gewerkt. Ook deze tekst staat nog niet volledig vast.

Alles is trilling. Of - de puntjes op de i gezet - alles wat is, is trilling. Letterlijk alles. De ondertitel "van Akasha tot materie" duidt erop dat het zowel gaat om een spirituele als om een wetenschappelijke benadering. De lezing benadrukt dan ook dat "nieuwe religie" en "nieuwe wetenschappen" best kunnen samen gaan.

Wanneer wetenschappers zeer diep in de materie doordringen dan blijkt er alleen trilling te zijn. Gedachten zijn trillingen, hersengolven zijn trillingen, geluid is trilling. Alles wat bestaat is trilling.

Er wordt niet vertrokken van het westerse model, dat ook wel "materialistisch realisme" genoemd wordt, maar van de Oosterse visie, waar bewustzijn centraal staat. Ons westerse model is trouwens in strijd met de kwantumfysica.

Voorkennis van zowel wetenschappen als van spiritualiteit is niet noodzakelijk. Interesse voor beiden is wel nodig.

Er wordt gestart met enige basiskennis over trillingen. Geluid, licht, golven, ...
Daarna komt de verhouding tussen religie en wetenschap even aan bod. Eeuwen lang was de relatie vijandig, daar komt verandering in.

De hoofdbrok gaat over het brede veld van alles wat met trillingen te maken heeft. Een belangrijk onderdeel is "afstemmen op". Hieronder vallen het lange-termijn-geheugen, reïncarnatie, regressie en andere. Ook bijna dood ervaring komt aan bod in de context van trillingen en akasha.

...


Praktisch

Waar De Balsemboom
Wanneer     di. 24 sept. 14u - 16u30      
Spreker Roger Deschildre
Inkom gratis
Waar Religie & wetenschapvoorpagina