Emoties en energie
home info publicaties zoekenEmoties en energie

Emoties kunnen ons meesleuren. We worden er de speelbal van. Niet leuk. Eigenlijk hoeft dit niet. We kunnen er - a.h.w. als buitenstaander - naar kijken. Het vergt oefening. In het begin wordt je er telkens weer door meegezogen, maar na verloop van tijd gaat het al beter.

Emoties hebben veel energie. Door een emotie te bekijken zonder erin mee te gaan, ontlaadt ze zich. De samengebalde energie gaat in jou over, maar dan niet tegen jou maar voor jou. Je wordt er sterker door.
Er bestaat een wet uit de fysica die zegt dat energie nooit verloren kan gaan. Ze wordt omgezet van de ene vorm naar de andere, bijvoorbeeld van elektriciteit naar beweging. Bij emoties kan dit ook. De sleutel is van er niet in mee te gaan, ook niet weg te duwen, maar er als waarnemer naar te kijken.

Nog even ingaan op het wegduwen van een emotie. Dit kan je behoorlijk letterlijk zien. Wat gebeurd er? Het wegduwen van de emotie vraagt energie. Dit was jou energie en die ben je nu kwijt. Waar is die naar toe? Die is toegevoegd aan de emotie. De emotie wordt er nog door versterkt, en jij komt verzwakt uit de strijd. Telkenmale je de emotie van je afduwt, versterkt ze zich nog, tot het een monster wordt.
Door gewoon waar te nemen vloeit de energie terug van de emotie naar jou. Op die manier recupereer je energie.Trefwoorden horend bij deze tekst:
Printvriendelijk