Onze Westerse fundamenten in vraag gesteld (2de sessie)
De Lantaarn >


Lezing 2 sessies
Onze Westerse fundamenten in vraag gesteld


Onze Westerse samenleving is behoorlijk materialistisch. God, en alles wat maar enigszins spiritueel is, werd vervangen door het heilige materialisme. Hoe komt dit? Religie werd overspoeld door wetenschap. En nog iets: er is iets fundamenteel fout met de gangbare wetenschappen zelf.


Dankzij de kwantumfysica hebben we dus rechtstreekse proefondervindelijke bewijzen
dat beginselen als continuïteit, determinisme en lokaliteit geen steek houden.
        Amit Goswami


Aan de basis van de huidige, 'oude', wetenschappen ligt materie. Volgens neurowetenschappers is bewustzijn zelfs een bijproduct van materie, van onze hersenen. Dit oude model is echter in strijd met onder andere de kwantumfysica en met nabije-dood ervaringen. We evolueren naar wetenschappen gegrondvest op bewustzijn. Deze 'nieuwe wetenschappen' kunnen heel goed samengaan met spiritualiteit.


Materie als de grondslag van alles wat er is? Dit heeft geleid tot vergaand materialisme. Aan de basis van onze materialistische samenleving liggen geld, macht en ego. Kunnen we hier een samen-leving op bouwen? De tijd dat de pastoor zegt: "nee, dit kan niet" is voorbij. Nu is het tijd om zelf tot inzicht te komen. Het materialisme wil geen inzicht, het wil slaafse, onbewuste, consumerende mensen. Wakker worden!Praktisch

Waar Den Heerd
Beekweg Sint-Pieters Brugge
Datum
1ste sessie
9 okt. om 14 u (2de vrijdag van de maand)
Datum
2de sessie
vermoedelijk vr. 13 nov. of vr. 27 nov. om 14 uur.
Inkom gratis
Inschrijven Inschrijven is noodzakelijk.
Maximum 8 personen.
Categorie Religie & wetenschap