Eenheid
home info publicaties zoekenStatus: Klaar, nog controleren     Laatste (geregistreerde) bijwerking: 2003-12-16   
Op zoek naar ... éénheid, het Ene, de Ene, ...


Eénheid is een heel centraal thema bij gnosis, bij spiritualiteit, en vooral bij mystiek. Eénheid vormt het hoofdthema van deze website. Je kan het zien als een berg, waarbij je - via verschillende paden - de top kan bereiken. Hierbij volgt de ene het pad "Boeddhisme", een ander het pad "Esoterisch Christendom" en zo meer.

Eenheid.
Een "praktisch probleem" is wel: hoe kan je éénheid "uitgieten" in tekst?
Eenheid kan alleen ervaren worden tijdens mystieke of kosmische ervaringen. Deze ervaringen kan je niet "in tekst uitgieten", ook niet op een website.

Wat wel kan is naar het Ene, de Ene, Waarheid, Wijsheid en zo meer op zoek gaan, dit vanuit diverse richtingen. Deze zoektocht kan je neerpennen.

Deze website is een soort (innerlijk) reisverslag. Het is mij niet gegeven lange tochten te maken, ik hou het bij meerdere kleine stukjes. Een mini-verslag van een dergelijk kleine innerlijke reis kan een spreuk zijn, of een (meestal vrij korte) tekst.
Op deze website komen dan ook heel veel spreuken en ook enkele teksten voor, dit onder de rubriek "publicaties" (zie hoofdmenu bovenaan).
Deze afzonderlijke zoeksporen worden samen gebracht tot één geheel door ze te ordenen *. Zo is het voorgaande sterretje (*) een verwijzing, in dit geval naar het thema "chaos en orde". En zo komen we bij de andere hoofdbrok terecht (naast "publicaties"), met name "zoeken" (ook hier: zie hoofdmenu bovenaan).
Tot slot zijn er nog enkele extraatjes (hoofdmenu bovenaan "extra").
Printvriendelijk