Drie miskende genieën
home info publicaties zoeken



Drie miskende genieën


3 personen (Klikken om groter formaat)

Over deze drie genieën is vrij veel te vinden, onder andere op Wikipedia: Nikola Tesla , Emmy Noether , Ervin Laszlo .

Hieronder geef ik enige persoonlijke toelichting waarom ik deze personen als 'miskende genieën' beschouw. (Deze info vind je niet op Wikipedia (1)).

Ook zijn er een aantal wetenschappers die voor het eerste deel van hun leven erkend werden, maar voor hun latere werk miskend; drie namen: Nikola Tesla, Albert Einstein en Illya Prigogine (Belg, nobelprijswinnaar).


Nikola Tesla

Een citaat:

Wil je het universum begrijpen,
denk in termen van energie, frequentie en trillingen. 
Grafische uitwerking  


Iedereen kent Albert Einstein, en terecht, maar wie is Nikola Tesla? Een even groot genie? Vergelijken is moeilijk. In ons dagdagelijkse leven komen we Einstein niet tegen. Tesla wel? Jawel, wanneer we een stekker in een stopcontact steken komt er stroom uit, wisselstroom. Wie vond de wisselstroom uit? Nikola Tesla. Voor de uitvinding van wisselstroom kreeg Tesla erkenning. (3)

Er is nog een uiterst belangrijke uitvinding, die - hoogst waarschijnlijk - de grootste revolutie van de voorbij honderden jaren zal veroorzaken. Tesla ontdekte de vrije energie. Als ingenieur-wetenschapper ging hij ermee aan de slag. Hiervoor kreeg Tesla - anno 2023, 70 jaar na zijn overlijden - nog geen erkenning.


Emmy Noether

Een groot genie, maar totaal miskend. Waarom? Omdat zij vrouw was. Zij was wiskundige, maar ook voor de wetenschappen was, en is ze nog altijd, heel belangrijk. In de fysica was zij vooral bezig met complexe symmetrieën. Dit vormt een onderliggende laag, waarop heel veel gebouwd is. Zij had contacten met Albert Einstein en volgens sommigen zou Einstein zijn algemene relativiteitstheorie niet hebben kunnen voltooien zonder haar. Een grote dame, die jammer genoeg vrij vroeg gestorven is.

Een citaat:

Mijn methodes zijn eigenlijk methodes van werken en denken; 
daarom zijn ze overal anoniem binnengeslopen.


Ervin Laszlo

Wetenschapper, filosoof, tweemaal genomineerd voor de Nobelprijs, en nog zoveel meer. Waarom wordt hij miskend? Omdat hij behoort tot - wat ik noem - 'de nieuwe wetenschappen'. De nieuwe wetenschappen zijn gebaseerd op bewustzijn, dit terwijl de 'oude' wetenschappen op materie berusten. Uit de kwantumfysica, en ook onder andere uit bijna-dood ervaringen, weten we dat het materialistische model fout zit, maar toch doen heel wat wetenschappers ermee verder. Wie overstapt naar 'de nieuwe wetenschappen' - waaronder Ervin Laszlo, maar ook Amit Goswami, Lynn McTaggert en andere, wordt miskend. Wie de overstap naar de nieuwe wetenschappen niet kan maken houdt - met grote halsstarrigheid - vast aan het oude, dit tegen beter weten in. Momenteel - maart 2020 - is dit nog de meerderheid van de wetenschappers. Jammer. Wanneer het kantelpunt komt, dan zullen mensen als Ervin Laszlo vrij waarschijnlijk wel de erkenning krijgen die bij hen hoort.

Twee citaten:

1. De kosmos is een oneindige en eeuwige intelligentie. 
2. De oneindige en eeuwige intelligentie 
   heeft een eindig ruimtetijddomein geschapen: het universum. 



(1) Wikipedia probeert zo objectief mogelijk te zijn. Uit de kwantumfysica weten we echter dat objectiviteit een illusie is. Objectiviteit behoort tot de 'oude' wetenschappen (zie Ervin Laszlo).

(2) Zie onder andere het artikel Het coronavirus, de derde klokslag?

(3) Gelijkstroom zou ik geen uitvinding, maar een ontdekking, noemen. Gelijkstroom komt in de natuur voor, o.a. bij statische elektriciteit. Wisselstroom is een uitvinding, eentje dat we dagelijks gebruiken, ook wie van Nikola Tesla nog nooit gehoord heeft.



Printvriendelijk